< Inapoi

Blog > Rechizite școlare > Rechizite care cresc entuziasmul pentru școală

Rechizite care cresc entuziasmul pentru școală

Publicat de: Gabriel Stanescu

3 noiembrie 2022

Rechizitele școlare influențează succesul elevului în moduri pe care mulți nici măcar nu le intuiesc. De fapt, mulți elevi nu sunt niciodată îndeajuns de pregătiți pentru începutul unui nou an școlar fiindcă se prezintă din prima zi fără necesarul de rechizite, ceea ce duce la o perioadă dificilă de învățare.

Echiparea corespunzătoare pentru prima zi de școală îi ajută pe elevi să se simtă încrezători în capacitatea lor de a demonstra că sunt capabili de mult mai mult. Produse simple precum instrumentele de scris sau caietele, sunt lucruri care pot contribui la progresul și performanța elevului în decursul întregului an școlar..

Rechizitele potrivite fac diferența

Faptul că au tot ce le trebuie în timpul școlii, îi pregătește pe elevi și în același timp le oferă un sentiment de siguranță. Rechizitele corespunzătoare ajută  elevii din punct de vedere practic; astfel, poți avea încredere că micuțul tău va excela la toate materiile. Mai ales că, dacă au tot ce le trebuie, de la stilouri până la creioane colorate, ghiozdane și caiete speciale, totul devine mai ușor. Cu un stilou ergonomic, bine ales, învățarea scrisului de mână este mai ușoară și mai plăcută. Fără elementele esențiale, alese pe placul său, școlarul poate începe să se simtă copleșit, ceea ce duce la scăderea entuziasmului și a încrederii în propriile forțe.

De asemenea, rechizitele de calitate contribuie și la sentimentul de apartenență și confort. Un ghiozdan cu eroul preferat poate să fie un mod de a găsi prieteni noi în prima zi de școală. În afară de educația câștigată, mersul la școală vine cu niște avantaje de neegalat, precum dezvoltarea abilităților sociale.

Rechizitele școlare nu înseamnă doar creioane, radiere și penare. Cu ajutorul planificatoarelor, calendarelor, etichetelor sau bibliorafturilor, copiii își creează propriile obiceiuri și învață să-și organizeze independent responsabilitățile. Astfel, școlarul nu trebuie să-și caute constant lucrurile și să verifice termenul-limită pentru diferite proiecte. Dimpotrivă, va ști exact când și ce are de făcut și unde găsește ce are nevoie pentru fiecare zi. Chiar dacă nu se pune suficient de mult accent pe organizare, gândește-te că organizarea în spațul fizic se reflectă în ordonarea minții și chiar în dezvoltarea unui mod de gândire eficient și productiv. Având ceea ce au nevoie de la început, școlarii își pot exersa abilitățile și în timpul orelor, și acasă, când își fac temele.

 

⚠️Nu toate rechizitele sunt la fel! Considerate de majoritate banalități, pentru copiii care le folosesc zi de zi, acestea pot face o diferență majoră. Unii copii scriu de drag, au grijă de propriile lucruri, precum rucsacul pentru școală sau penarul, iar alții consideră orice activitate un chin. Pentru un start bun, este nevoie ca fiecare copil să fie implicat în decizia de a cumpărare, astfel încât să aștepte cu nerăbdare să folosească produsele comandate! Pentru elevi, rechizitele școlare reprezintă accesoriul care le poate scoate în evidență personalitatea și preferințele în fața elevilor și profesorilor.

Cum însă bugetul nu este deseori pe măsura așteptărilor, am decis să-ți venim în ajutor! Pentru a-ți ușura munca și a economisi timp și bani, am creat o listă orientativă cu articole pentru școală, la prețuri excelente, care cresc entuziasmul și transformă îndeplinirea celor mai nesuferite sarcini într-o activitate mai plăcută.

Care sunt cele mai bune rechizite?

Părinții își doresc tot ce e mai bun pentru copiii lor și cei mai mulți dintre ei pun un mare accent pe educație. Ce rechizite merită investiția și pe ce anume nu se merită să arunci banii?

Rucsacurile și/sau ghiozdanele școlare

Rucsacul, ghiozdanul sau chiar ghiozdanul troller reprezintă lucrul de bază, de care orice elev sau preșcolar are nevoie. Paradoxal, cei mai mulți părinți nu știu cum să aleagă ghiozdanul, mai ales la începutul școlii. Un ghiozdan trebuie să fie ergonomic, adică să aibă spatele căptușit, bretele late și confortabile și chiar  curele de prindere, pentru a se potrivi mai bine corpului. In cazul ghiozdanului troller, extrem de popular în clasele primare și gimnaziale, aspectele esențial devin rezistența și ușurința la transport.

Alege rucsacul sau ghiozdanul împreună cu cel sau cea mică ținând cont de aceste aspecte și apoi bineînțeles, elementele de design. Un copil care și-a ales ghiozdanul, va aștepta cu drag școala.

Nu ai buget sau nu este cazul să cumperi un ghiozdan nou? Folosește-te de abțibilduri și insigne. Aceste îi oferă copilului ocazia să-și personalizeze obiectele personale așa cum își dorește. Achiziționează setul de 3 insigne cu Scottie Dogs sau rola cu abțibilduri Kori pentru un plus de culoare, dar și insignele Nikidom,

Penare

În ceea ce privește penarele, acestea trebuie să fie practice și rezistente. Penarele de calitate slabă au sisteme de închidere proaste, care se strică imediat. Penarul se alege, la fel, împreună cu cel sau cea care-l va folosi. Există sute de variante, la prețuri foarte bune. Penarele de calitate nu au neapărat prețuri mai mari.

De exemplu, producătorii de la ZIPIT au o mulțime de modele deosebite. Unul dintre cel mai populare în rândul școlarilor este penarul interactiv cu fermoar “Talking Monster”, în culoarea albastră sau roz aprins, care are și propria aplicație pe mobil în care prinde viață. ZIPIT vine cu zeci pe placul copiilor, cum ar fi penarul sub forma de monstruleț, cu separator de culoare verde sau mov, dar și penare perfecte pentru fete, precum penarele cu blăniță și model de zebră, unicorn sau lamă.

LEGO a creat penarele perfect pentru micuții pasionați blocurile care schimbat complet lumea jucăriilor, îmbogățind copilăria a milioane de copii. Când cel mic sau cea mică este pasionat, fă-i cadou un penar LEGO, care aduce la viață celebrele figurine. De altfel, există și variante de penare echipate, în modele  diferite. Penarele sunt echipate cu 2 creioane, 10 creioane colorate, 4 creioane colorate jumbo, radieră, ascuțitoare, riglă și echer.

Creioane colorate

Uită de creioanele colorate de unică folosință! In prezent, sunt atât de multe variante de a stimula creativitatea copiilor, iar producătorii de rechizite au venit cu produse inovative, care se folosesc și de artiștii profesioniști.

De exemplu, creioanele pastel sau creioanele în ulei sunt cu totul altceva, deoarece permit experimente diferite, stimulând creativitatea ca un set profesional de desen.  Specialiștii de la Derwent Academy™ au creat și perfectat aceste produse, pentru a fi perfecte pentru numeroase tehnici. Toate articolele Derwent Academy permit copilului tău să lucreze cu detalii fine sau să dea rapid culoare desenelor sale.

În aceeași categorie intră și  creioanele tempera, produse de Carioca. Vopseaua solidă poate fi folosită pe hârtie, carton, lemn, fără pensulă și apă.

Pixuri

Pixurile cu cerneală fluorescentă de la CARIOCA au culori care ies în evidență și completează perfect setul de pixuri și stilouri clasice. Se pot folosi și la scris, și la desenat.

Caiete, agende, blocuri de desen

Caietele hibride Oxford sunt rechizitele care fac legătura dintre tradiție și digitalizare. Prin aplicația Scribzee, poți scana și organiza notițele scrise de mână. De asemenea, sunt recunoscute în toată lumea datorită calității hârtiei și  rezistenței.

Le fel, caietele multifuncționale de la Leitz combină ideal funcționalitatea și designul. Acestea au un buzunar transparent pentru stocarea documentelor , notițe colorate cu adeziv pentru a accentua informațiile importante, dar și un suport de pix pe care îl accesezi ușor și rapid.

Vrei să-i dezvolți obiceiul celui mic de a-și nota temele sau diferite gânduri? Producătorii de la Moos Topos au confecționat o mică agendă cu mesaje motivationale, perfectă pentru orice mic școlar.

Blocul de desen autoadeziv îi permite copilului tău să realizeze cele mai interesante creații. Este perfect pentru a-i dezvolta imaginația și creativitatea.

Radiere și ascuțitori

Cine a zis că radierele trebuie să fie albe și să aibă o formă banală? Colecția Tutti Cuti oferă setul de gume de șters în formă de fluturași în culorile roz, verde și roșu. Radierele în diferite forme și culori vor fi întotdeauna preferatele copiilor, și mai ales, ale fetelor. De exemplu, micuța ta poate să se bucure de radiere în formă de ceșcuță, gume de șters sub formă de punguță sau radieră tip creion.

Ascuțitoarea mecanică are un raport calitate preț foarte bun, este confecționată  din materiale de calitate și are și un container transparent. Ușor de folosit, se poate monta pe biroul copilului. Ascuțitoarele ARTLINE sunt sub formă de capace din plastic, în culori asortate. Trebuie doar să amplasezi ascuțitoarea pe o sticlă de plastic și ascuți creioanele. Reziduurile se vor strânge în sticlă, fără a lăsa mizerie. Reține, însă, că nu toate sticlele de plastic sunt compatibile.

Tablă magnetică

Tablele magnetice nu sunt doar pentru sălile de clasă. Sunt un instrument ideal  pentru planificare, pentru expunerea lucrărilor de artă, a diplomelor sau a orarului, se pot folosi pentru a repeta și a învăța etc. Tabla magnetică cu panou pentru planificare este de real folos în orice casă. În oferta de preț este inclusă și tabla magnetică, doi magneți și un marker.

O altă opțiune este tabla magnetică pătrată de la Nobo, o variantă cu dimensiuni mai mici, pe care o găsești în 4 culori (alb, mov, roz și albastru).

Tot in categoria rechizitelor suport intră și calculatorul științific cu 335 de funcții, care folosește tehnologia WriteView. Aceasta permite introducerea formulelor și ecuațiilor exact așa cum sunt scrise.

Pe vectordirect.ro găsești tot ce îi trebuie copilului tău ca să se bucure pe tot parcursul anului școlar! Beneficiezi de reduceri progresive în coș, de oferte permanente și de produse la un raport calitate-preț excelent. Intră pe site și experimentează cât de bine este să ai doar avantaje, de fiecare dată!

Articole recomandate