Politica de confidentialitate Gutuie.ro

SC VECTOR ONLINE SRL, numit in continuare VANZATOR, este proprietarul si administratorul website-ului gutuie.ro . VECTOR ONLINE  este inregistrata ca operator de date cu caracter personal la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personala cu numarul de inregistrare 27214.

 

Datele VANZATORULUI:

SC VECTOR ONLINE SRL, Splaiul Independentei 319, sector 6, Bucuresti

Telefon: 0372 149 107

CUI-RO 27177455, Nr. la Registrul Comertului J40/6760/2010

Adresa de e-mail: office@gutuie.ro

 

Consideram asigurarea dreptului la protectia datelor cu caracter personal un angajament fundamental, prin urmare vom dedica toate resursele si eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastra in deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 ("Regulamentul general privind protectia datelor" sau "GDPR"), precum si cu orice alta legislatie aplicabila. Intrucat unul dintre principiile esentiale ale acestui cadrul legal il reprezinta transparenta, am pregatit aceast document prin care dorim sa va informam despre modul in care colectam, utilizam, transferam si protejam datele dumneavoastra cu caracter personal.

Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica de Confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe website-ul nostru versiunea modificata a Politicii de Confidentialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.

Ce date prelucram si in ce scopuri

In general, colectam datele dumneavoastra cu caracter personal direct de la dumneavoastra, astfel incat aveti control asupra tipului de informatie pe care ne-o oferiti.

• Daca pentru a va crea cont de utilizator pe gutuie.ro, utilizati contul dumneavoastra de Facebook sau Google, vom prelucra urmatoarele date publice de profil afisate de aplicatiile respective: nume utilizator, adresa de e-mail. Puteti consulta politicile de confidentialitate Facebook, respectiv Google, folosind urmatroarele link-uri:

 https://www.facebook.com/about/privacy

 https://policies.google.com/privacy

• In cazul in care alegeti sa va creati un cont de utilizator inainte de a finaliza o comanda a unui produs, se va solicita adresa dumneavoastra de e-mail pentru crearea unui cont pe gutuie.ro. Cu ajutorul contului creat puteti sa modificati datele de facturare/livrare si sa urmariti statusul comenzii dumneavoastra precum si istoricul comenzilor.

• Daca doriti sa plasati o comanda pe gutuie.ro vom colecta datele necesare facturarii si livrarii produselor, date furnizate in mod voluntar de catre dumneavoastra: nume, prenume, adresa de facturare/livrare, telefon. Aceste date vor fi partajate cu companiile de curierat partenere in vederea livrarii produselor comandate. Prelucrarea datelor dumneavoastra are la baza contractul incheiat intre dumneavoastra si VANZATOR, definit in Termeni si conditii. Furnizarea datelor dumneavoastra cu caracter personal in momentul plasarii comenzii este necesara. Refuzul furnizarii datelor poate avea drept consecinta imposibilitatea derularii raporturilor contractuale dintre dumneavoastra si VANZATOR.

• Toate datele cu caracter personal din e-mail-ul de confirmare comanda / formular garantie / formular retur (respectiv adresa e-mail, nume, prenume, adresa facturare / livrare) vor fi colectate in scop de comunicare cu clientul pentru rezolvarea anumitor situatii ce tin de retur, garantie.

• Anumite informatii ce pot fi date cu caracter personal (prenume, adresa de email, judet) sunt transmise pe o durata limitata de timp catre serviciul partener Opinii de Incredere by TRUSTED.ro, in scopul trimiterii unui mesaj in numele magazinului pentru a gestiona in mod independent opinia clientilor cu privire la magazinul nostru. Opinia clientilor va fi publicata pe feedback.trusted.ro. Informatiile sunt sterse automat de catre sistemul serviciului partener dupa ce scopul a fost atins. Feedback.trusted.ro poate folosi terte sisteme pentru trimiterea tehnica a mesajelor, astfel incat sa se asigure ca ele ajung la clienti.

• Daca alegeti prin bifarea casutei corespunzatoare abonarii la newsletter, optiunea de a ne furniza urmatoarele date: adresa de e-mail, nume si prenume, acestea vor fi folosite in scop de marketing, respectiv pentru transmiterea prin e-mail a ofertelor si a buletinelor de informare pentru vizitatorii/clientii care opteaza pentru inscrierea la newsletter. Aceste date sunt partajate cu site-uri terte care sunt in concordanta cu Directiva 95 / 46/ EC, respectiv Aweber.com.

• Deoarece folosim cookie-uri, in momentul in care ne vizitati site-ul, colectam date legate de activitatea dumneavostra pe gutuie.ro (paginile din site vizitate, periodicitatea cu care intrati pe site, adresa ip). Aceste date sunt colectate pentru a imbunatatii experienta dumneavoastra de utilizator cand accesati gutuie.ro. Aceste date sunt partajate cu Google Analytics , Google Adwords si Facebook Ads – pentru a vedea exact ce cookie-uri colectam, va rugam sa cititi detaliat politica de cookie-uri aici:  https://www.gutuie.ro/cookies.

Furnizarea datelor dumneavoastra in scopuri de marketing este voluntara. Refuzul furnizarii consimtamantului pentru prelucrarea datelor dumneavoastra in acest scop nu va avea urmari negative. Va puteti razgandi oricand si va puteti dezabona de la primirea informatiilor de marketing folosind optiunea dezabonare de la finalul fiecarui e-mail.

Durata pentru care va prelucram datele

Ca principiu, va prelucram datele cu caracter personal atat cat este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare mentionate, astfel, in cazul in care sunteti client, vom prelucra datele dumneavoastra pe intreaga durata a raporturilor contractuale si ulterior conform politicilor interne ale VANZATORULUI, respectiv pe durata necesara indeplinirii obligatiilor legale care revin in sarcina VANZATORULUI (de exemplu, in cazul documentelor justificative financiar-contabile pentru care termenul de pastrare prevazut de lege este de 10 ani de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite).

 

Dezvaluirea datelor cu caracter personal

Pentru indeplinirea scopurilor de prelucrare, VANZATORUL poate dezvalui datele dumneavoastra catre societatile afiliate sau catre terte persoane sau entitati care sprijina VANZATORUL in oferirea de servicii prin gutuie.ro (firme de curierat si furnizori de servicii IT), ori catre autoritatile publice centrale/locale.

 

Securitatea datelor dumneavoastra

Datele personale colectate de operatorul VECTOR ONLINE sunt stocate pe servere amplasate in incaperi protejate si cu acces fizic limitat.

Accesul utilizatorilor la sectiunea restrictionata a Site-ului, inclusiv parcurgerea procedurilor de inregistrare si oriunde este necesara autentificarea utilizatorului, se face prin utilizarea unei sesiuni de acces criptate prin protocolul standard de criptare SSL.

Furnizorul procedeaza in mod regulat la audituri si teste de securitate a propriei infrastructuri informatice pentru a avea convingerea sigurantei si securitatii acesteia.

Datele personale colectate sunt utilizate in primul rand in scopul de identificare a utilizatorilor inregistrati ai website-ului. Datele personale colectate nu fac subiectul unor operatiuni de vanzare sau de schimbare cu date similare de la alti terti.

Furnizorul poate sa utilizeze datele personale colectate pentru urmatoarele:

• Adaptarea continutului Site-ului;

• Accesul utilizatorului inregistrat la serviciile noastre de informari despre propriile produse si servicii;

• Pentru dezvoltarea unei relatii de incredere reciproca prin identificarea continutului relevant de informatii pentru utilizator si folosirea tehnicilor de marketing, insa numai cu acordul explicit primit din partea utilizatorului inregistrat;

• Asigurarea accesului utilizatorului inregistrat la anumite sectiuni ale Site-ului cu accesul in mod implicit restrictionat utilizatorilor anonimi.

Furnizorul nu va folosi datele personale colectate in afara propriilor servicii, incluzand serviciile acestui Site dar nelimitindu-se doar la acesta.

Furnizorul va pune la dispozitia utilizatorului posibilitatea de a renunta la informarile comerciale sau de orice alta natura efectuate cu privire la propriile sale servicii, printr-un sistem usor de utilizat si simplu de dezabonare.

Datele anonime colectate (date de trafic, ip-uri, cookie-uri) prin statisticile din site si sistemul de monitorizare a traficului trafic.ro, pot sa fie utilizate pentru realizarea de analize si rapoarte statistice, rezumate si informari precum si pentru activitati de marketing cum ar fi publicitate, promovarea si ofertarea produselor si serviciilor proprii.

Conform legislatiei in vigoare, datele cu caracter personal obtinute pot sa fie dezvaluite fara consimtamantul utilizatorului spre institutiile statului abilitate in acest sens, dar numai in urma unei cereri oficiale si legale adresate operatorului de catre acestea.

 

Drepturile de care beneficiati

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de urmatoarele drepturi:

• dreptul de acces la datele personale. Puteti obtine de la operator, la cerere si in mod gratuit, confirmarea faptului ca datele care va privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta, informatii referitoare la scopurile prelucrarii, categoriile de date avute in vedere si destinatarii sau categoriile de destinatari carora le sunt dezvaluite datele.

• dreptul de interventie asupra datelor. Puteti cere operatorului in mod gratuit, in orice moment, printr-o cerere semnata si datata, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma prezentei legi, in special a datelor incomplete sau inexacte; Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.

• dreptul de opozitie. Va puteti opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare, ca datele care va vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele operatorului sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop.

Conform Legii nr. 679/2016, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei.

Pentru exercitarea drepturilor dvs. puteti sa ne trimiteti o scrisoare, datata si semnata, la adresa: Splaiul Independentei 319, sector 6, Bucuresti, Romania, sau  un e-mail la adresa office@gutuie.ro.

Va informam, de asemenea, ca aveti dreptul sa depuneti o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (www.dataprotection.ro). Avem un angajament ferm fata de viata privata si respectarea drepturilor dvs., dar va invitam sa luati legatura cu noi pentru orice problema de la adresa de e-mail office@gutuie.ro.